top of page

November 30, 2015

Laarstraatnieuws dec 2015

Verlichting boven het pleintje bij Gasterij de Gracht

Met vereende krachten van veel ondernemers zullen op 10 december een aantal ledsnoeren gespannen worden boven het pleintje. De materialen worden uit de gezamenlijke pot betaald, de rest is ‘liefdewerk’.

 

Bloembakken

De grootste wens is ‘hanging baskets’ in de straat, maar zonder steun van de gemeente financieel niet haalbaar. Alternatief is houtenbakken met een behoorlijke buxusbol. De totale prijs inclusief BTW zal tussen de € 90,- en € 100,- liggen. Deze prijs geldt alleen bij een afname van tenminste 10 bakken. Het zou natuurlijk prachtig zijn wanneer er één groot buxuslint door de straat loopt. De bakken zullen voorzien zijn van stevige wielen, die wat kunnen hebben en lang meegaan.

Er zijn inmiddels 6 bakken besteld. Esther Nordsiek van Appel & ei zal iedere ondernemer even bezoeken.

 

Kinderboekenzwerfstation

In samenwerking met Kinderdagverblijf Small Steps wordt bij Mijn Tafel in de Donkere steeg een ‘kinderboekenzwerfstation’ ingericht. Kinderen vanaf de peuterleeftijd mogen een boek uitzoeken en laten liggen waar ze dat willen.

 

www.Laarstraat.nl

De website heeft een poll. Wie een leuke vraag heeft kan dit aan Marc Leeflang doorgeven

( info@fotograafzutphen.nl).

 

Winterspektakel 2015

De voorbereidingen voor het Winterspektakel verlopen voorspoedig. De ‘levende kerststal’ komt weer vooraan op het pleintje. Er komt een swingende zangeres Daan. Er komt een smid voor de kinderen. Verder een divers aanbod in de kramen, Indiase sjaals en de verkoop van dahlsoep, sieraden, meubelmaker, wafeltjes bakker, midwinterhoornmaker, glühwein etc..

Bijzonder is de modeshow om 14.00 en 16.00 in de Donkere steeg met kleding van Radijs, Appel & ei, Zazou, Hippe dingen en Mijn tafel. Daan Kien, de zangeres zal ook optreden als ladyspeaker.

We hopen dat iedereen de etalage een ´winterwarme´ uitstraling zal geven, zodat er een mooie sfeer in de straat komt.

De Stedendriehoek komt met een extra feestelijke bijlage waarin we ons programma kwijt kunnen.

September 30, 2015

Laarstraatnieuws okt 2015

Website Laarstraat

De geheel vernieuwde website van de Laarstraat is inmiddels in de lucht. De aanwezige ondernemers waren enthousiast toen Marc Leeflang de website presenteerde. Iedereen die op deze website zichtbaar wil zijn, kan zich bij Marc melden ( info@fotograafzutphen.nl)
Betalende leden van de vereniging zijn op de website te herkennen door het logo naast hun bedrijfslogo. Zij krijgen ook een korting voor adverteren met een pagina op de site. Meer info hierover vind je op de site zelf.

 

Voortgang plantenbakken

Er is een offerte gevraagd voor stevige plantenbakken ( 60 x 40) op goedlopende wieltjes en een buxusbol van enig formaat. De meningen over de kosten waren verdeeld. Besloten is om te onderzoeken of een goedkopere variant mogelijk is.

 

Verlichting boven het pleintje aan het begin van de Laarstraat

Het verlichte kruis boven het pleintje functioneert al lang niet meer. Nu het vroeger donker wordt valt het op dat je, zeker nu de feestverlichting nog niet aangebracht is, in een erg donkere straat kijkt.

Besloten is om uit eigen middelen ledsnoeren aan te schaffen. Dat vraagt volledige zelfwerkzaamheid. Alma en Gasterij de Gracht zullen zorgen voor de aanschaf. Er is hulp nodig voor het gebruiksklaar maken van de snoeren en de bevestiging ( info@almawoonintererieur.nl).

 

Sinterklaasactie 2015

Gedacht wordt aan een gemakkelijke, snelle actie, waarin kopers gewezen worden op voordeeltjes bij ondernemers in de Laarstraat. Er is nog geen definitief besluit genomen.

 

Winterspektakel 2015

Het winterspektakel concentreert zich voornamelijk in de Beukerstraat en de aanloopstraten. Op een beperkt deel van de markt zullen ook enige attracties staan. Door het gebrek aan medewerking en inzet van de horeca, is door het Winterspektakelcomité besloten om de markten ook grotendeels links te laten liggen.

Ideeën voor kraampjes of activiteiten voor de Laarstraat zijn nog altijd welkom. ( jwblekman@gmail.com)

 

Wil je volgende vergadering bijwonen?
Dat kan op donderdag 19 november 2015, 18.00 uur bij de Gracht.

 

Please reload

bottom of page